Een duurzame kledingkast

We leven in een wereld waarin we onszelf vaak willen uiten en onze persoonlijkheid willen laten zien door middel van onze stijl en modekeuzes. Maar soms lijkt het alsof een stijlvolle uitstraling en een trendy garderobe veel geld en tijd vereisen. Gelukkig is dat niet altijd het geval! In deze blog gaan we ontdekken hoe je meer aandacht kunt besteden aan je uiterlijk en mode zonder je bankrekening te plunderen of te veel kostbare tijd te verspillen.

Opruimen en Organiseren

Voordat je begint met het toevoegen van nieuwe kledingstukken aan je garderobe, is het een goed idee om eerst je kast op te ruimen. Verwijder de items die je niet meer draagt of die niet bij je huidige stijl passen. Hierdoor krijg je een duidelijk beeld van wat je al hebt en welke basisstukken je kunt hergebruiken.

Mix en Match

De sleutel tot een stijlvolle uitstraling ligt in het vermogen om kledingstukken op verschillende manieren te combineren. Experimenteer met het mixen en matchen van je bestaande kleding om nieuwe en interessante outfits te creëren. Een eenvoudige jeans kan bijvoorbeeld worden opgefrist met verschillende tops en accessoires.

De Accessoires

Accessoires zijn de perfecte manier om je outfits op te fleuren zonder veel geld uit te geven. Denk aan sjaals, hoeden, oorbellen, armbanden en riemen. Deze kleine toevoegingen kunnen een groot verschil maken in je algehele look. Probeer verschillende combinaties uit en ontdek welke accessoires het beste bij jouw stijl passen.

Investeer in de goede merken

Als je gaat winkelen. Zorg er dan voor dat je niet steeds voor ‘fast fashion’ kiest. Deze kleding is goedkoop maar gaat niet lang mee. Je kan beter in goede merken zoals Amicci investeren omdat zij kleding van hoogwaardige kwaliteit leveren. Dat zit niet alleen veel lekkerder, het is ook nog beter voor het milieu. Een ander merk, dat niet veel mensen kennen maar wat wel zou moeten omdat het zo goed is, is Khujo. Bij JHP Fashion kan je de collectie bekijken en shoppen.

DIY en Personalisatie

Geef je oude kledingstukken een nieuw leven door ze te personaliseren. Denk aan het toevoegen van patches, studs, stofverf of zelfs het maken van kleine aanpassingen zoals het verkorten van een rok of het versmallen van een shirt. Op deze manier creëer je unieke stukken die niemand anders heeft en geef je je garderobe een frisse uitstraling.

Minimalisme

Less is more! Investeer in enkele tijdloze basisstukken die je op verschillende manieren kunt dragen. Een goed passende spijkerbroek, een wit T-shirt en een klassieke blazer zijn voorbeelden van veelzijdige items die de basis van je garderobe kunnen vormen. Met deze basis kun je eenvoudig nieuwe looks samenstellen door ze te combineren met verschillende accessoires.